In Sănătate, Uncategorized

Incaltaminte copii

Cum ar trebui să arate încălțămintea corectă a bebelușului?

In partea I am aflat că: piciorul plat, mersul cu vârfurile în interior și chiar mersul pe vârfuri sunt  doar variante normale la un copil sănătos. Haideți sa vedem cum putem să susținem noi un mers sănătos.

Incaltaminte copii
Primul și cel mai simplu gest este să lăsăm copilul desculț. Desculț copilul se simte liber și încrezător să cunoască. Majoritatea, simt nevoia acestei libertăți. Părinții se plâng adesea că cei mici refuză să poarte șosete sau să fie încălțați.

De ce este atât de important mersul desculț?

Când învață să facă primii pași, copiii se prind cu degetele de sol pentru a avea mai multă stabilitate. Piciorul lor moale se mulează pe suprafețe. Faptul că ei simt texturile, îi face să nu mai privească constant picioarele. Astfel, ei nu se mai dezechilibrează ușor. (Faceți un exercițiu și încercați să mergeți privind doar la picioare, o să înțelegeți cât este de imposibil). Mersul desculț este un exercițiu excelent pentru mușchii și ligamentele piciorului.

Cum alegem incălțămintea?

Sunt totuși situații când mersul desculț nu este o opțiune și trebuie să protejăm picioarele delicate ale copiilor (frig, risc de înțepare, tăiere), iar atunci apelăm la încălțăminte. De fapt, singurul rol al încălțărilor pentru copii trebuie să fie cel de protecție.

Perechea ideală de încălțăminte trebuie să însumeze următoarele calități:

13920659_940966039383428_6709530974176509182_n

Sursa foto: https://www.facebook.com/pantofibebe/?fref=ts

-să fie mărimea potrivită; ar trebui să putem să introducem un deget între călcâi și partea din spate a pantofului, atunci când degetele ajung în vârful pantofului (copilul în picioare). Copilul mai mare, este posibil să își țină degetele strânse, de aceea fiind bine sa apăsam ușor pe ele, astfel incat acestea să se îndrepte. Putem să aflam mărimea potrivită și prin punerea copilului în picioare pe o coală de hârtie și desenând amprenta piciorului atunci când copilul își lasă greutatea pe el. La dimensiunea de la degetul mare la călcâi se mai adaugă jumătate de centimetru. In felul acesta obținem dimensiunea interioară a pantofului. Picioarele copiilor intre 1-4 ani au un ritm rapid de creștere, motiv pentru care trebuie sa verificam la fiecare 2-3 luni că pantofii încă le mai sunt buni.

-să respecte forma naturală a piciorului; pantoful are doar rol de protecție, materialul nu trebuie să limiteze mișcările naturale ale picioarelor. Încălțămintea ideala este rotundă la vârf și degetele se pot răsfira ușor pentru a ajuta la menținerea echilibrului. Cusăturile ar trebui făcute pe partea de exterior a pantofului, în felul acesta el este ușor mai lat ca piciorul și este ideal pentru piciorușele grăsune ale unui copil mic. Talpa trebuie să fie dreaptă, extrem de flexibilă și cu o bună aderență, astfel încât să împiedice alunecarea. Atenție! O talpă prea aderentă poate să ducă la înfrânarea copilului și împiedicări frecvente).

Incaltaminte copii
-sa fie făcuți din materiale care sa permită piciorului sa respire. Materialele naturale, precum pielea, sunt ideale. Pielea e elastică, moale, protejează și permite pielii să respire. Când avem nevoie de protecția termică, cel mai bine este să apelăm tot la materiale naturale precum blana. Aceasta încălzește, absoarbe transpirația și are proprietăți antibacteriene.

 

Încalțăminte care să respecte toate recomandările de mai sus găsiți la Pantofibebe.
Incaltaminte copii

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search