In adulti si copii, bebe si ham, caini si copii, comunitate mame, mame bucuresti, parenting, pedilactis, sanatate, terapie asistată cu animale

Noi suntem pentru! Un cățel poate aduce nenumărate beneficii. Dintre acestea enumerăm doar câteva:

– beneficii fizice: prezența unui prieten patruped îmbunătățește tonusului fizic, coordonarea și conștientizarea corporală și scade stresul la nivel general;
– beneficii psihologice: activează atenția și îmbunătățește randamentul mental, induce un sentiment de fericire și liniște;
– beneficii sociale: câinele funcţionează ca un mijlocitor al interacţiunii dintre oameni, crește gradul de implicare în activitate, deoarece orice ai face este mult mai interesant în prezenţa acestuia.

Alte beneficii ale prezenței unui câine în viața noastră și a interacțiunii dintre copil și patruped :
– dezvoltă empatia și compasiunea, dezvoltă abilitățile de îngrijire, dezvoltă abilitățile de relaționare, stimulează sistemul imunitar și aduce un plus de amuzament.

Ne vedem la noile ateliere Bebe și Ham, de la PediLactis, dar hai să le cunoaștem pe Mara și Betty:

Mara este absolventă a Facultății de Sociologie și Asistență Socială. Visul ei este ca, alături de Betty și de echipă, să se implice cât mai mult în terapia asistată de animale și astfel să aducă alinare celor aflați în suferință.
Mara este volunar în Clubul Câinilor Utilitari de 3 ani. Face parte din departamentul de Terapie și Activități Asistate de Animale și împreună cu cățelușa Betty are în portofoliu vizite în centre de copii cu dizabilități sau fără, centre de bătrâni, grădinițe, hospice-uri.


În terapie lucrează cu copii cu afecțiuni neurologice, tulburări din spectrul autist, fobii etc. Cele mai importante proiecte la care a participat această echipă vizează:
– incluziunea socială,
– educația și metodele de prevenție aplicate în rândul copiilor, cu privire la interacțiunea sigură și lipsită de riscuri în relația cu câinii,
– stângerea de fonduri pentru diferite cauze,
– examene de lucru,
– pregătire/formare continuă în vederea îmbunătățirii calității serviciilor aduse.
Mai multe detalii și materiale, aici: https://www.facebook.com/pg/ClubulCainilorUtilitari 

Betty este un cățel de 6 ani, rasa metis, talie mică. Printre activitățile preferate, se enumeră alergatul pisicilor, dormitul în brațele Marei, joaca cu mingea, dar mai cu seama, sesiunile de mângâieri din care Betty se încarcă. Micuța cățelușă este extrem de sociabilă, își dorește contactul cu oamenii și de-a lungul timpului a fost testată, evaluată și antrenată în vederea lucrului cu copiii.

O să vă placă toate cursurile lor!

Mai multe detalii la 0751 222 242

Despre cursurile pe care le va organiza lunar, urmăriți pagina noastră Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare, categoria evenimente.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search