In adulti si copii, ateliere pentru copii, bebe si ham, bebelusi, caini si copii, comunitate mame, Cursuri pentru parinti, mame bucuresti, parenting, pedilactis, sanatate, terapie asistată cu animale

Bebelușul și animalele de companie: e bine sau nu să avem în casă.

Se pare că în general, copiii care cresc în preajma unui cățel au cu până la 30% mai multe șanse de a fi sănătoși decât cei care nu se bucură de compania unuia. Nici pisicile nu sunt excluse, ele crescând șansele de menținere a sănătății cu până la 6%.

Primul an de viață al bebelușilor este important când vine vorba de alergiile la părul animalelor. Un studiu desfășurat pe o durată de 18 ani a arătat că, pentru mare parte din anii copilăriei, faptul că bebelușii au fost expuși la părul de pisică sau cel de câine a avut un efect mic asupra alergiilor dezvoltate mai târziu, la vârsta adultă. Mai mult, expunerea la părul de animale a scăzut riscul de alergii în cazul unora dintre copii, dacă aceștia au fost expuși la un câine sau la o pisică în primul an de viață.

Ca să înțelegeți mai bine, hai să vedem de ce îi feresc animalele pe copii mai exact:

  • Previn apariția alergiilor
  • Joaca și iubirea care îi apropie pe cei mici de cei necuvântători le stimulează stima de sine, încrederea și îi ajută să socializeze mai bine, să nu aibă frici.
  • Dincolo de distracție, timp petrecut împreună, joacă, mângâieri, atenție, grijă, sociabilitate sau empatie, se pare că mulți dintre copiii care au un animal de companie aleg adesea să se apropie de acesta atunci când se simt singuri, triști sau speriați. Profesor în psihologie la University of Warwick, Dr. June McNicholas a intervievat 338 de copii cu vârste între 3 și 14 ani, care au cel puțin un animăluț de companie, încercând să examineze beneficiile emoționale aduse de acest fenomen. Aproximativ 85% dintre copii au declarat că animaluțele lor sunt adevărați prieteni, 40% dintre ei au declarat că apelează la compania lor când sunt plictisiți, iar 40% au mărturisit că se gândesc la prietenul lor sau petrec timp cu el atunci când sunt supărați. Chiar și părinții au confirmat că micuții lor sunt mai puțin anxioși datorită animalelor de companie. Și chiar mai puțin retrași sau timizi.
  • Copii mai relaxați. Terapia cu animăluțe va contribui la sănătatea, creșterea și dezvoltarea celor mici.

 

Sursa: http://healthland.time.com

Hai să ne vedem la atelierele Bebe și Ham. O să vă placă tare!

– Atelier Bebe și ham ( 10:30-11:30 )
Maxim 8 copii cu vârsta până în 1,6 ani
– Todller și Cutu (12.00-13.00)
Maxim 8 copii până în 3 ani

Mai multe detalii la 0751 222 242

Despre cursurile pe care le va organiza lunar, urmăriți pagina noastră Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare, categoria evenimente.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search