In adulti si copii, ateliere bebelusi, ateliere pentru copii, bebe si ham, caini si copii, comunitate mame, mame bucuresti, parenting, pedilactis, prreventie, terapie asistată cu animale

Am ales să dezabatem acest subiect pentru că mulți iubitori de animale au tendința să renunțe la companion înainte să nască, tocmai pentru că nu se informează suficient din surse valide sau primesc sfaturi eronate. Ca să vedeți că nu există probleme și să puteți lua o decizie corectă, hai să vedem ce părere au specialiștii.

  1. O dată ce camera bebelușului e amenajată, învață animăluțul cu blândețe, să evite zona, în special patul copilului. Mai mult, este bine să mutați castronul de apă și mâncare din zona bebelușului.
  2. Încă dinainte de naștere, ar fi bine să-ti dresezi cățelul în ideea în care deja s-ar afla un copil în casă. Folosește o papusă pe care să o infeși sau să o legeni, de față cu câinele. Observă-i reacțiile, pentru a afla ce comportament va avea față de bebeluș. O dată ce animăluțul este dresat corespunzător și se acordă și lui atenția cuvenită, nu numai bebelușului, câinele nu poate cauza nicio problemă.
  3. Cu câteva săptămâni înainte de a naște, puneți filmulețe cu copii plângând pentru a obișnui câinele cu nnoile sunete ce vor fi destul de frecvente în primele luni.
  4. Ține animalul aproape în timp ce bebelușul mănâncă sau se joacă, pentru a se obișnui unul cu celălalt.
  5. Arată-i bebelușului cum se mângâie cățelul, se alintă, pentru a face și el mai târziu la fel.
  6. Să ai în vedere un control la medicul veterinar, care trebuie informat că în casă va apărea un bebeluș. Dacă până acum ai sărit câteva vaccinuri de pe lista obligatorie, atunci ar trebui sa le iei în considerare și deparazitarea.
  7. Nu te mai teme că iei toxoplasmoză. Bine-ar fi ca înainte să rămâi însărcinată să îți faci analiza anticorpilor de toxoplasmoză, ca să afli dacă ai avut (și deci nu mai poți contracta infecția) sau nu, caz în care e musai să te păzești bine. Totul e tratabil și nu e nevoie să renunți la cățel.
  8. Când mergi în parc cu căruțul, ideal ar fi să-ți iei și animalul de companie, pentru a nu fi neglijat.
  9. Dacă ai grijă ca adaptarea patrupedului la noile condiții să se facă lin, nu există șansa ca accidentele să se petreacă.
  10. Nu lăsa animalul să doarmă în patul copilului și nici invers.

 

Chiar nu este nevoie să te descotorosești de animal dacă vine bebe. Mai bine încurajează iubirea și prietenia copiilor față de animale. Conviețuirea cu un cățel e un lucru minunat pentru familia extinsă!

Sursa: https://www.parents.com 

 

Hai să ne vedem la atelierele Bebe și Ham cu Mara și Betty ( Clubul câinilor utilitari) . O să vă placă tare!

– Atelier Bebe și ham ( 10:30-11:30 )
Maxim 8 copii cu vârsta până în 1,6 ani
– Todller și Cutu (12.00-13.00)
Maxim 8 copii până în 3 ani

Mai multe detalii la 0751 222 242

Despre cursurile pe care le vom organiza lunar, urmăriți pagina noastră Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare, categoria evenimente.

Recommended Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search