In adulti si copii, ateliere pentru copii, bebe si ham, bebelusi, caini si copii, comunitate mame, Cursuri pentru parinti, mame bucuresti, pedilactis, sanatate, terapie asistată cu animale

“Expunerea bebeluşilor la animalele de companie în primele lor luni de viaţă poate să stimuleze sistemul lor imunitar care funcţionează apoi mai bine când luptă contra infecţiilor”, Danielle Fisher, Medic Pediatru Santa Monica.

 

Cu toții iubim animalele de companie. Știm cum este să nu ai voie cu unul pentru că părinții noștri nu ne permiteau. Dar hai să oferim noi ocazia copiilor să aibă un prieten companion.

Motive pentru care să alegi un câine pentru copilul tău:

 

  1. Cercetări recente realizate de Universitatea St George din Londra au ajuns la concluzia că : un câine înlătură o mare parte din riscul de obezitate, că familiile care au un animal sunt mai implicate în activități fizice și mai puțin sedentare.

 

  1. Doctorul Carri Westgarth, cercetător în domeniul sănătății la Universitatea din Liverpool subliniază că plimbarea și alergarea în compania unui câine influențează direct echilibrul fizic al proprietarului, adăugând că acest lucru nu este posibil cu vreun alt animal de companie. Potrivit aceleiași cercetări, animalele de companie îmbunătățesc starea psihică a copiilor. Trei sferturi din părinți spun că, copiii nu mai suferă de anxietate pentru că dețin un animal de companie.

 

  1. Alte studii demonstrează că acei copii care trăiesc alături de un animal de companie, pot să treacă peste unele dificultăți de învățare. Spre exemplu, mulți copilași aleg să le citească povești cățeilor sau pisicilor, fără a se simți presați să fie cei mai buni la citit sau povestit. Astfel probleme de limbaj pot fi depășite, datorită motivației lor de a fi cât mai apropiați de animăluț.

 

  1. O abilitate importantă este empatia, pe care copiii chiar o vor deprinde în relația cu animăluțul de companie.

 

Acum, că ai motive suficiente, poți adopta liniștit un animal de companie și poți lăsa copiii să se bucure de prezența lor.

 

Sursa: https://www.cbsnews.com

 

Hai să ne vedem la atelierele Bebe și Ham cu Mara și Betty ( Clubul câinilor utilitari) . O să vă placă tare!

– Atelier Bebe și ham ( 10:30-11:30 )
Maxim 8 copii cu vârsta până în 1,6 ani
– Todller și Cutu (12.00-13.00)
Maxim 8 copii până în 3 ani

Mai multe detalii la 0751 222 242

Despre cursurile pe care le vom organiza lunar, urmăriți pagina noastră Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare, categoria evenimente.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search