In adulti si copii, ateliere pentru copii, bebe si ham, caini si copii, comunitate mame, mame bucuresti, parenting, pedilactis, sanatate, terapie asistată cu animale

Mulţi părinţi se tem de creşterea unui animal de companie, deoarece cred că acest lucru ar putea creşte şansele ca un copil să dezvolte mai multe alergii. Dar dovezile ştiinţifice demonstrează contrariul. S-a dovedit științific faptul că toți copiii care cresc cu animale în casă au un risc mai mic de alergii și obezitate.

Să vă povestim un caz interesant.

La opt săptămâni după ce s-a născut primul ei copil, după perioada de recuperare, Heather Barnes a adoptat un cățeluș. Tocmai murise cel pe care l-a avut și dacă tot a găsit un labrador negru care s-a născut în aceeași zi cu fiica ei, Hazel, a hotărât să îl aducă acasă, considerând că a fost un semn și că nimic nu e întâmplător.

Spunea ea: “Am crescut cu un câine și mi-am dorit ca și copiii mei să aibă această experiență. Este reconfortant să ai un câine în jur. ”

În timp ce Barnes era conștientă de beneficiile emoționale pe care le aduce un câine în familie, nu s-a gândit că Ivan, ar putea juca un rol extrem de important pentru o bună creștere și sănătatea copiilor ei.

Un nou studiu efectuat la Universitatea din Alberta arată că bebelușii născuți în familii cu animale de au un risc redus de a dezvolta alergii și obezitate. Potrivit cercetării efectuate la Universitatea Alberta din Statele Unite, condusă de Anita Kozyrskyj, epidemiolog pediatru și unul dintre cercetătorii de marcă în studierea microbiomului, copiii din familii cu animale de companie – dintre care 70% erau caini – aveau un sistem imunitar mai puternic datorită microorganismelor care trăiesc în tractul digestiv.

Concluziile echipei lui Kozyrskyj, care a studiat testele efectuate pe mostre colectate de la copii, în cadrul studiului “Canadian Healthy Infant Longitudinal Development” realizat timp de două decenii, demonstrează o incidență mai mică a astmului în randul copiilor care au crescut alături de câini.

Echipa lui Kozyrskyj, a investigat efectul expunerii la animale a bebelușilor până la trei luni de viață manifestat prin cresterea efectivului a două bacterii – Ruminococcus și Oscillospira – asociate cu reducerea alergiilor și obezității.

“Abundența acestor două bacterii a fost de două ori mai mare când în casă era prezent un animal”, a subliniat Kozyrskyj, potrivit sursei citate. De asemenea, cercetarea a arătat că schimbul de bacterii ce stimulează sistemul imunitar se desfașoară și în cazul unor situații despre care se stie că pot reduce imunitatea copiilor.

 

Mai mult, primul an din viața unui copil este cea mai importantă perioadă în construirea rezistenței, consideră autorii studiului ce a fost publicat în Jurnalul de Alergii Clinice și Experimentale (Clinical & Experimental Allergy Journal)

Suficiente motive pentru ca Barnes să se bucure că l-a adus acasă la momentul potrivit pe Ivan, minunatul labrador și că face parte din familie. Cum afirmă chiar ea: “E minunat să știu că un câine poate fi terapie și poate aduce atâtea beneficii pentru sănătate, mai ales la copii.”

Ca să vedeți și voi, să înțelegeți că un animal de companie nu poate aduce decât bine copiilor și familiei dumneavoastră.

Sursa https://www.todaysparent.com

 

Hai să ne vedem la atelierele Bebe și Ham. O să vă placă tare!

– Atelier Bebe și ham ( 10:30-11:30 )
Maxim 8 copii cu vârsta până în 1,6 ani
– Todller și Cutu (12.00-13.00)
Maxim 8 copii până în 3 ani

Mai multe detalii la 0751 222 242

Despre cursurile pe care le va organiza lunar, urmăriți pagina noastră Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare, categoria evenimente.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search