In Alăptare, alaptare, alapteaza, alergii, alergii la copii, bebelusi, bebelusi nascuti prematur, bubite, consultant, diversificare, febra copil, imunitate, mame bucuresti, nutritie, pediatri, pediatru, pedilactis, Sănătate, sanatate, somn bebe, toxiinfectie alimentara, Uncategorized

 

consiliere medicala online

În ultimele săptămâni, având în vedere măsurile de distanțare socială a scăzut mult adresabilitatea părinților cu copii mai mici sau mai mari în cabinetele de pediatrie fie ele din privat, ambulatorii de stat, policlinici.

Scăderea la minim a consultațiilor în aceste condiții de precauție și prezentarea doar a urgențelor care nu puteau fi tratate altfel nu a semnificat dispariția tuturor problemelor mici sau mai mari, sau a întrebărilor pe care le au părinții.

Trăind într-o eră dezvoltată tehnologic am putut asista la o creștere rapidă a ce numim acum “telemedicină”. Este practic o extensie a ce se făcea deja, dar cu eliminarea factorului risc și deplasare.

       Ce poate rezolva un consult online și ce limite are?

Termenul de consultație implică mult o componentă de examinare fizică. De aceea pentru partea de telemedicină se preferă termenul de consiliere medicala online.

       Utilitate:

         👉Consiliere alăptare

Se poate face în continuare consiliere pe parte de alăptare, atât de necesară în primele zile de viață. Poziționarea la sân se poate corecta prin intervenții verbale, “hands-off approach”. Pentru detalii suplimentare se pot ruga părinții să filmeze: o sesiune de supt și atașare la sân pentru evaluarea eficienței suptului, fotografii sau filmulețe cu gurița și limba copilului pentru a analiza măcar vizual anatomia orală locală. În plus, se pot trimite filmulețe pentru educarea părinților legat de diverse aspecte: suptul eficient, hrănitul pe deget, exercițiile de “suck-training”. Uneltele la dispoziția noastră sunt multe pe această parte și putem deveni inventivi.

         👉Nutriție și diversificare:

Se poate consilia familia în vederea începerii diversificării, analizat poziția copilului în scaun. Părinții pot trimite filmulețe cu copilul lor mâncând. În cazuri mai speciale- constipație, alergii se pot face discuții personalizate, individualizate adaptate cazului respectiv și care implică printre altele: analiza unui jurnal alimentar (uneori mergând până la analizarea dietei mamei care alăptează) și apoi adaptarea nutriției copilului gândind fiecare pas necesar. Similar putem analiza dieta unui copil mofturos, obiceiurile alimentare și concepe un plan de acțiune.

        👉Îngrijirea sugarului:

Se pot face discuții personalizate și pe parte de somn, evaluări ale dezvoltării copilului, informații legate de puericultură. Recent au fost necesare discuții după ieșirea din maternitate, părinții rămânând cu multe nelămuriri.

         👉 Consiliere pe probleme medicale

  • Consilieri pentru diverse aspecte legate de : erupții cutanate – aici fotografii clare ajută întotdeauna sau diverse alte simptome. Mențiunea importantă este că în anumite cazuri este posibil ca sfatul să vă îndrepte spre o cameră de gardă, considerând că nu este oportun ca acel copil să fie în continuare tratat acasă.
  • Alte situații care nu sunt urgente dar poate vă ridică întrebări, iar consilierea online ne oferă poate posibilitatea de a analiza copilul în mediul lui de acasă. Exemple recente: copil cu febră musculară localizată în zona cefei în urma unei activități fizice mai intense a putut fi examinat cerând părintelui filmări cu anumite manevre, cu copilul mergând și altele cu intenția de a exclude la prima vedere o altă posibilă patologie mai periculoasă
  • Putem discuta nelămuriri legate de diverse analize medicale

 

 

Prețul pentru consiliere medicala online diferă în funcție de timpul dedicat:
💳 30 minute 80 de lei
💳 o ora 130 de lei

Plata se face prin transfer bancar.

☎️ Programări la 0751222242.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search