Expoziţia “Alăptarea e Iubire” şi la Târgu Jiu, între 2 – 12 decembrie, pe Aleea Trandafirilor din oraşul lui Brâncuşi

Alaptarea e Iubire - Cristina Nichitus Roncea - Expo Palatul Sutu

Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare, în colaborare cu Primăria Târgu-Jiu și Photography Studio, are bucuria să prezinte și la Târgu Jiu campania națională ‘Alăptarea e iubire’, lansată de tânăra organizație împreună cu un studio de fotografie dedicat familiei și copiilor.

În cadrul campaniei, în Centrul Pietonal — Aleea Trandafirilor din Târgu Jiu, vor fi expuse în perioada 2 — 12 decembrie fotografiile realizate de Cristina Nichituș Roncea cu mămici alăptând, în straie naționale, ilustrând nevoia stringentă de întoarcere la această tradiție strămoșească.

‘Este o onoare pentru Asociație și autoarea fotografiilor să se afle alături de lucrările extraordinare ale lui Brâncuși, care cuprind și înfățișează, așa cum își propune și campania noastră, sentimentul plenar de iubire’, au declarat organizatoarele, dr. Iulia Boia Balint și dr. Roxana Hristianovici, medici pediatri și consultante în alăptare cu certificat internațional (IBCLC).

Dr. Roxana Hristianovici va susține gratuit două prezentări cu privire la alăptare, puericultură și diversificare în alimentația copilului. Este de menționat că în urma acestor cursuri, tații vor primi un Atestat de Puericultură, pentru a obține 10 zile libere de concediu paternal + 5 zile din partea Statului Român, conform Legii 210/1999, art. 4, alin 1.

Reprezentanții primăriei au răspuns ‘prezent’ la inițiativa Asociației din București. ‘Sper să aibă rezultatul așteptat această expoziție, oamenii să înțeleagă că nu e o rușine să fie alăptați copiii în public. Să citim mai mult, să ne informăm mai mult despre alăptat, mai ales că primii doi ani sunt cei mai importanți în viața unui copil și noi, părinții, avem datoria să facem tot ce ne stă în putință pentru a le da un start bun în viață’, a declarat Adrian Tudor, viceprimarul Municipiului Târgu-Jiu.

Așadar, Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare îi așteaptă pe tinerii părinți și viitori părinți la cursurile gratuite care vor avea loc sâmbătă și duminică, 28 și 29 noiembrie, în Strada Stanciovici Brănișteanu Nr. 3 (fostă Olteniței) urmând ca a doua zi după sărbătorirea Zilei Naționale a României, Primăria Târgu Jiu să inaugureze expoziția ‘Alăptarea e Iubire’ de Cristina Nichituș Roncea, în Centrul Pietonal — Aleea Trandafirilor.

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search