“Alăptaţi oriunde, oricând!” – Marea Ataşare Globală de la Muzeul Satului: Sâmbătă, 6 august, ora 10!

Afis Marea Atasare 2016 - Alaptarea e IubirePentru al doilea an consecutiv Asociaţia de Pediatrie şi Consultanţă în Alaptare, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” şi Photography Studio, a organizat evenimentul Marea Ataşare Globală înscris în campania de alăptare sincron la nivel mondial ocazionată de Săptămâna Internațională a Alăptării. Anul trecut, aproape 15.000 de bebeluşi au fost alăptaţi simultan în decursul unui minut, în cadrul evenimentului global la care a luat parte şi România, în direct de la Muzeul Satului. Asociaţia de Pediatrie şi Consultanţă în Alăptare a invitat mamele doritoare să promoveze beneficiile alăptării sâmbătă, pe pajiştea Jurilovca de la Muzeul Satului, în straie naţionale, pentru a se alătura miilor de mame şi bebelusi care participă la acest eveniment inedit de alăptare sincron.

Multumim celor  peste 100 de mame care au raspuns prezent la invitatia noastra. 68 de mame au alaptat timp de un minut in sincron cu mamele participante la evenimentul mondial. Stirea a aparut inclusiv in presa internationala, de la New York Times, Washington Post si Daily Mail la Fox News si Yahoo News, cat si pe enorm de multe alte siteuri via Associated Presshttp://www.bing.com/search… .  Va asteptam si la alte evenimente pro-alaptare, in continuarea campaniei Alaptarea e Iubire  !

Marea-Atasare-2016-foto-Cristina-Nichitus-Roncea-21Marea-Atasare-2016-foto-Cristina-Nichitus-Roncea-9

Marea Atasare 2016 - foto Cristina Nichitus RonceaMarea Atasare 2016 - foto Cristina Nichitus Roncea

Necesitatea promovării alăptării în România este relevată de procentul dramatic de mic de mame care îşi alăptează copiii în primele şase luni: circa 12%, cel mai mic nivel din Uniunea Europeană, motiv pentru care Asociaţia de Pediatrie şi Consultanţă în Alăptare şi fotografa Cristina Nichituş Roncea de la Photography Studio au susţinut de-a lungul unui an campania “Alăptarea e Iubire”, care a cuprins expoziţii, conferinţe şi lansări de carte. Studiul şi volumul rezultat – “Mami, îţi mulţumesc! Ghidul părinţilor isteţi în imagini povestite” (Editura Mica Valahie, 2015) – este pus la dispoziţie gratuit în format electronic pe www.photographystudio.ro. Studiul relevă, folosind şi date din alte studii de specialitate, că alăptarea sporeşte inteligenţa copilului şi rezistenţa la boli a bebeluşilor dar şi a mamei care alăptează. Specialişti consultaţi în cadrul campaniei pro-alăptare au ridicat ideea de a se crea un modul educaţional pentru tinerele mame privind alăptarea iar Asociaţia a creat un call-center gratuit, cu numărul 0751 22 22 42.

Marea Atasare Muzeu
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search