In Alăptare, alaptare, babywearing, bebelusi, Cursuri pentru parinti, intarcare blanda, mamici, parenting, pediatri, pediatru, pedilactis, Sănătate, sanatate
Curs de înțărcare blândă

Curs de înțărcare blândă

“Dragi mamici, am incheiat o etapa extrem de frumoasa din viata noastra, alaptarea! Pe 15 august a fost ultima zi de rasfat cu sanul, baietelul meu are 2 ani si 2 luni. S-a incheiat frumos si fara nicio lacrima, exact asa cum mi-am dorit! De la 1 an si 10 luni a inceput gradinita asa incat sugea doar dimineata si seara, inainte si dupa serviciul meu. Noaptea nu se mai trezeste deloc de foarte multa vreme.

Treptat am renuntat si la sanul de dimineata, ramanand alintarea de dinainte de culcare. Atunci era momentul nostru special, pe care l-am mai lungit cat am putut. Nu ma deranja deloc si reuseam sa il adorm in timp record, 10-15 minute. Am inceput sa ii povestesc ca este baietel mare si poate sa bea lapte de vaca din canuta, iar bebelusii sunt cei care sug la san. Am avut noroc sa mergem in vizita la un bebelus care sugea des si astfel am putut sa ii exemplific mult mai bine, dand exemplu fetita respectiva. Pe 15 august am plecat in concediu si am avut atat de multe de vizitat, incat seara adormea in carut inainte sa ajungem in camera. Am profitat de acest lucru si 8 zile cat am stat in vacanta am folosit aceasta tehnica de adormit. Mai cerea cate putin in timpul zilei, insa reveneam cu explicatiile ca este baietel mare, ca laptic de la titi beau bebelusii, ca cel pe care l-am cunoscut si nu insista niciodata foarte mult.

Ajunsi acasa ma gandeam ca o sa-mi fie mai greu sa il adorm, insa, surprinzator, a adormit primele nopti fara sa ceara. Se foieste mai mult, insa daca este obosit adoarme destul de repede. Am nopti cand il adorm intr-o ora, nopti cand adoarme in 15 minute. Explicatiile si discutiile purtate mereu cu el au facut minuni. Nu imi plac minciunile, nu am vrut sa imi pun plasturi pe san sau sa apelez la alte tertipuri, pentru ca el mereu a fost un baietel intelegator si eram sigura ca o sa reusesc si de data aceasta! Aveti rabdare cu pruncii vostri, vorbiti mult cu ei, intelegeti prin ce trec, caci este un pas fosrte important pt ei, faceti totul treptat si cu multa rabdare!

Multumesc Mara Popescu, datorita tie am avut un start frumos in alaptare si multumesc acestui grup care mi-a oferit sprijin atunci cand am avut nevoie. 
Va urez succes celor care se indreapta spre intarcare si mai ales muuulta rabdare! Vorbiti mult cu copiii vostri, o sa va surprinda placut!

Pentru mine sarcina si perioada alaptarii au fost unele dintre cele mai frumoase momente din viata mea! Acum imi retraiesc copilaria alaturi de baietelul meu, trecem in alta etapa, cu frumusetile ei, descoperim lumea impreuna!”

Discutăm despre pașii pentru o înțărcare blândă.
Am pregătit un curs intensiv, în care vorbim despre durata normală a hrănirii copilului la sân, pregătirea copilului alăptat pentru începerea creșei sau grădiniței, adversiunea mamei față de suptul copilului și păstrarea unei relații de atașament securizant și după încheierea perioadei de alăptare.

Curs susținut de:
– Mara Popescu – Consultant în alăptare Certificat IBCLC

Vei învăța despre:
– recomandările OMS privind alăptarea;
– alăptarea după reîntoarcerea mamei la munca sau după ce copilul începe creșa/grădinița;
– somnul copiilor alăptați;
– suportul oferit de familie pentru alăptare și înțărcare;
– mecanismele naturale ale înțărcării;
– riscurile unei înțărcări bruște;
– adversiunea mamei față de suptul copilului
– limite și gestionarea plânsului copilului;
– transformările glandei mamare, de la sarcină, până la înțărcare;
– implicațiile fizice si emoționale pe care le are înțărcarea, atât pentru copil, cât și pentru mamă;
– identificarea alternativelor și alegerea soluțiilor potrivite pentru fiecare cuplu mamă-copil.

Durata curs: 3 ore

Locație: București, Calea Călărașilor, nr. 175, Bloc 44, Sc. C, Et. 2, Ap. 75, Interfon 75

Taxă participare:
100 lei/persoana sau 150 lei/cuplu; Rezervarea locului se face după achitarea taxei în contul Asociației de Pediatrie si Consultanta in Alaptare: RO56INGB0000999905487678
Înainte de a achita taxa, sunați pentru a va asigura că mai avem locuri disponibile.

Ce spun mamele: “Am fost la cursul Marei Popescu despre înțărcare blândă și am început să aplicăm deja ceea ce am învățat. Este un curs foarte util, care te face să realizezi motivele personale pro/contra și să îți faci un plan. O atmosferă caldă, în care te simți în siguranță.” Tiberia Gabar

Detalii suplimentare la numărul: 0751222242
Ne vedem cu drag la curs!

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Ce gătesc pentru bebe?