In axkid, comunitate mame, parenting, pedilactis, sanatate, scaune auto, scaune auto bebe, siguranta, siguranta auto
scaune auto bebe

scaune auto bebe

Scaune auto bebe

Orice părinte își dorește tot ceea ce este mai sigur și mai bun pentru copilul său. Pe aceleași considerente mergem și noi atunci când vă oferim aceste informații sigure, din partea specialiștilor.

Scaunele auto bebe dacă sunt alese cu grijă salvează vieți.

Tot ce trebuie să știi despre scaunele auto pentru bebe și drumurile lungi

Copiii mici sub 6 luni trebuie să facă pauză la fiecare 30 minute, apoi pe masură ce copilul crește, pauzele pot fi mai rare cam la 2 ore sau când cere copilul pauză.

Pentru a fi în siguranță, centurile scaunului trebuie să fie bine strânse. Astfel, copilul nu se poate mișca, motiv pentru care există posibilitatea ca el să amorțească și să fie nevoie de pauze mai dese.

Elemente de siguranță

  • Scaunul/scoica trebuie să fie potrivite pe înălțimea copilului. Tetiera trebuie reglată astfel încât în partea inferioară, minim jumătate din ureche sa fie în interiorul tetierei iar în partea superioară linia ochilor sau urechea să fie în totalitate în interiorul tetierei.
  • Instalarea corectă a scaunului! Acordă timpul necesar să străbați tot manualul cu instrucțiuni. Caută video cu instrucțiuni de instalare online. Ajută să mai rogi o persoană să verifice dacă toate elementele de instalare sunt realizate corect. Cere suport la importator în cazul în care nu reușești o instalare corectă.
  • Bărbia să nu fie în piept. Este important ca în poziția din scoică, copilul să respire bine. Atunci când copilul este treaz este mai evident, dar atunci când doarme trebuie să avem grijă la următorul aspect:  poziția în care capul ajunge când copilul doarme, să nu fie bărbia prea în piept. Aceasta nu este o poziție adecvată, poate fi periculoasă, mai ales dacă copilul este singur în spate. El va avea o scădere a saturației de oxigen, care va duce la somnolență.

În unele maternități, din afara țării, copilul este pus în scaunul auto înainte să fie externat și se măsoară saturația de oxigen după 20-30 minute. Dacă scoica corespunde pe dimensiunile copilului, centurile sunt bine tensionate și înclinarea banchetei dar și a scoicii este bună. Astfel că, cel mic nu ar trebui să ajungă cu bărbia în piept nici în cel mai profund somn.

  • Pozitionarea corectă a copilului în scaun

Este foarte important ca spatele să fie lipit de spătar, iar fundulețul copilului să fie pus în adâncitura scaunului. Dacă copilul e pus prea în față sau nu are spatele lipit de spătar, centurile nu vor putea fi tensionate corect și copilul va avea o poziție incorecta pe parcursul calatoriei.

  • Verificarea tensionării centurilor – Pinch test

Dacă prindeți centura copilului cu 2 degete, atunci centurile sunt prea largi și mai trebuie strânse. Strângeți bine centurile prima oară în zona picioarelor și apoi  în zona pieptului. Centurile trebuie să vină de la nivelul umerilor sau puțin de sub umeri pentru scaunele de tip rearfacing.

  • Modul în care este un copil îmbrăcat când stă în scaunul auto

Important este să nu îmbrăcăm copilul în haine groase, în fâșuri sau haine voluminoase. Acest lucru poate împiedica o bună închidere a centurilor și eventual duce la supraîncălzire pe drum.

Soluții:

– încălzirea mașinii înainte de plecare

– un poncho care rămâne peste copil după aranjarea centurilor

– sau haine care oferă un confort termic fără a se comprima (ex. haine de lână)

Siguranța în trafic este primordială.

scaune auto bebe

scaune auto bebe

  • Nu trebuie folosite elemente precum huse de vară, clipsuri de centuri, pernuțe sau orice altceva ce nu a fost aprobat de producătorul scaunului auto!
  • Nu ar trebui folosit un scaun peste limita de greutate admisă de producător.
  • Atenție când cumpărați scaune Second Hand, despre ele ar trebui să fiți categoric siguri că nu au fost implicate în niciun incident, fie el minor.
  • Respectați întotdeauna durata de viață a scaunelor – cea recomandată de producător. Materialele din care sunt făcute scaunele, centurile, pot fi sensibile la variații termice, la statul în soare și în timp, nu mai este sigur să le folosiți.

Nu uita că în cazul unui accident, copilul tău are șanse să scape nevătămat dacă stă într-un scaun adecvat, care a trecut testele de siguranță și care este montat corect.

sursa fotografii Axkid

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

scaune auto bebeSiguranță auto copii