In pediatri, pediatru, sanatate
test de gripa

test de gripa

De cele mai multe ori, virozele pot fi evitate dacă avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur, respectând anumite reguli de igienă și nu numai. Pentru a fi bine informați, este mare nevoie de p

Când este nevoie să facem un test de gripă?

Testul de gripă nu este ca un exudat de streptococ. Nu va ieși pozitiv la cineva care va face gripă. Nu va ieși pozitiv la cineva care nu are simptome, chiar dacă fiul, fratele sau sora au gripă confirmată. Nu faceți testul voi sau copiii daca nu aveți niciun simptom. Vă expuneți degeaba stând la cozi la camere de gardă sau laboratoare.

Este sau nu obligatoriu testul de gripă?

Testul de gripă nici măcar nu e necesar, un consult clinic ar trebui sa cam fie suficient sa te orienteze spre diagnostic și să poți începe tratamentul cu tamiflu. Teoretic acest test poate fi păstrat pentru situații când habar nu ai de diagnostic sau eventual copilul e foarte mic și nu are toate semnele. Gen gripă fără febră. Sau simptome foarte ușoare.

Cât de sigur este testul de gripă?

Testul de gripă poate ieși negativ daca v-ați dus prea devreme. Sau cu nasul clătit cu apa de mare. Sau cantitatea de virus e inca mică. Și voi să aveți gripă. Nu e vina laborator, spital etc. (Mi-a scris cineva că dă în judecată laborator că testul e negativ și de fapt a doua zi a fost pozitiv). 30% din teste pot fi negative chiar în caz de gripă. Și se poate asta pentru că și noi avem sistem imunitar care luptă cu virusul.

Ce ne puteți spune despre vaccinul vaxigrip?

Vaccinul vaxigrip tetra merge la copii, după 6 luni, aparent prospectul (?) varianta Influvac tetra spune că este recomandat adulților. Există și Influvac tri, cu 3 tulpini care merge la copii. Se poate vaccina încă dar nu va vaccinați dacă aveți semne de gripă. Și de ținut cont că 2 săptămâni după vaccin încă nu sunteți protejați.

Pentru cei bolnavi. Câteva reguli obligatorii pentru a nu transmite virușii celor din jur. Pe scurt.

Strănut și tuse in cot sau in șervețel. Mască schimbată la 3 ore. Spălat des pe mâini. Așa protejați colegii de muncă și membrii familiei sănătoși.

Care ar trebui să fie alimentația pe durata sezonului rece și în general, pentru a ține virozele la distanță?

Mâncat sănătos. Multe fructe și legume. Usturoi, ghimbir. Dieta echilibrată și sănătoasă. Să fiți puternici din interior iar poate ajuta să nu vină peste voi virusul gripal. Ieșit afară în aer, nimic nu contraindică. Nu stați numai în aglomerații. Sport, mișcare. #CasaStii  Sănătate!

Mulțumim doamnei doctor pentru timpul acordat. O puteți întâlni la cursurile lunare organizate de Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare.

Share acestui articol. E mare nevoie să fim cât mai mulți informați corect și nu știi pe cine ajuți!

Nu uita că educația medicală va trebui să îți atragă mereu atenția.

Dr. Iulia Balint-Boia, Medic Pediatru

text de gripa

Test de gripa

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

"Bebe crește și dăruiește - Editia VI"capusa